Välkommen till Klarsynt på ToppenGallerian

Med dagens avancerade teknologi och höga kompetens har en bredd av kvalitetsglas utvecklats för att passa enskilda synbehov och beteenden.

Emmas resa och butikens historia

Emmas resa och butikens historia

Emma tog sin optikerexamen i Köpenhamn i januari 2010 och började arbeta på Klarsynt i Höllviken bara några dagar senare.

”Jag minns att vi hade kö utanför då det var specialerbjudande.”

Redan 2012, höggravid i nionde månaden, köpte Emma en liten andel av butiken. Tre månader efter förlossningen började hon arbeta halvtid, vilket fungerade bra med delad föräldraledighet. Året efter föddes hennes andra barn och Emma var föräldraledig på heltid i ett år innan hon återvände till arbetet.

Fullt ägarskap och utveckling

Fullt ägarskap och utveckling

År 2015 köpte Emma ytterligare en andel när en delägare valde att satsa på annat. Under de följande fyra åren arbetade Emma flitigt som butikschef och optiker, ofta långt över 40 timmar i veckan.

”Jag har alltid trivts här i butiken och med kunderna, så att gå till jobbet har aldrig varit några problem för mig.”

Efter 10 år i butiken köpte Emma ut de resterande andelarna lagom till att Covid-19 slog till. Vi införde flexibla lösningar såsom utökade öppettider, hemleveranser och fakturabetalningar. Vi satsade även på sociala medier och en bokningsbar hemsida, vilket resulterade i ett fantastiskt år.

Vår vision och framtid

Vi strävar efter att vara hela Vellinge kommuns familjeoptiker. Vi hjälper barn med läsproblem, tonåringar som behöver körkortskontroll, föräldrar som känner sig trötta vid skärmanvändning, och äldre som oroar sig för ögonsjukdomar som starr. Det är detta vi menar med att vara en familjeoptiker.

Vi ser fram emot att dela denna resa med er och lära känna era ögon. Ni är alltid välkomna in i butiken!