Hur ofta bör man göra en synundersökning?

Att regelbundet kontrollera sin syn är viktigt för att upprätthålla god ögonhälsa. Men hur ofta bör man egentligen gå på synundersökning?

Emma Book
Emma Book

Hur ofta bör man göra en synundersökning?

Att regelbundet kontrollera sin syn är viktigt för att upprätthålla god ögonhälsa. Men hur ofta bör man egentligen gå på synundersökning? Nedan svarar vår optiker Emma på frågan

Rekommenderade Intervall:

  • Vuxna (18-60 år): Det rekommenderas att vuxna genomgår en synundersökning minst vartannat år. Om du använder glasögon eller kontaktlinser, kan det vara bra att göra det årligen.
  • Barn och Tonåringar: För barn och tonåringar är det viktigt att få synen kontrollerad varje år, eftersom deras syn kan förändras snabbt.
  • Äldre (60+ år): För äldre personer rekommenderas en årlig synundersökning eftersom risken för ögonsjukdomar ökar med åldern.

Regelbundna synundersökningar kan hjälpa till att upptäcka tidiga tecken på ögonsjukdomar som glaukom, grå starr och makuladegeneration. Tidig upptäckt är avgörande för effektiv behandling.

Boka en synundersökning med Emma i Höllviken!

Ta hand om din syn och boka en synundersökning hos Klarsynt i Höllviken. Våra legitimerade optiker är här för att hjälpa dig!